Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и станете част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте ни рецепти с тайните на традиционните ястия от вашия роден край и се сварзвайте с нас на 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Валентина Петрова от София ни изпраща тази рецепта, която се прави лесно и е идея за разнообразяване на менюто.
Добър апетит!
ПРОДУКТИ
400 г по-едри печурки
1 глава кромид лук
2 филии поизсъхнал хляб
3 с.л. олио
половин ч.л. черен пипер
1/3 връзка магданоз
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме гъбите, отстраняваме пънчетата и ги нарязваме на дребно. Лука също го нарязваме на дребно и задушаваме в тиган със сгорещеното олио.
Бъркаме няколко минути, добавяме нарязаните пънчета, а след 1-2 мин и натрошения хляб (без кората).
Овкусяваме с черния пипер, магданоза и сол на вкус.
Посоляваме леко гъбите, нареждаме ги в намазана с олио тава, пълним ги със сместа и печем 10-15 мин на 220 градуса.